Tärkeät asiat Raamatusta


Jumala rakastaa sinua

On olemassa Jumala, jolla on kaikkivalta. Hän loi koko maailman, missä elämme. Hän on luonut sinutkin ja rakastaa sinua todella paljon! Jumala on täydellinen. Hän haluaa olla aina sinun kanssasi. Ja Jumalan luona sinun on parasta olla.

 

Synti erottaa sinut Jumalasta

On kuitenkin yksi iso ongelma. Sinä ja me kaikki ihmiset temmme luonnostamme pahaa, jota kutsutaan synniksi.Nämä väärät asiat eivät ole Jumalan mielen mukaisia. Raamattu sanoo: “Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkauta” (Kirje roomalaisille luku 3 jae 23) Synnin rangaistus on ikuinen ero Jumalasta.

 

Jeesus antaa synnit anteeksi

Jumala teki suunnitelman, jotta voisi antaa ihmisille, sinulle ja minulle, synnit anteeksi. Koska Hän rakastaa jokaista ihmistä todella paljon, Hän lähetti ainoan poikansa Jeesuksen tänne maailmaan. Jeesus syntyi, kasvoi ja eli tekemättä yhtään syntiä. Mutta Jumala rankaisi Jeesusta ihmisten syntien vuoksi. Jeesus naulittiin ristille ja hän kuoli. Näin Jumala oli suunnitellut.

Jeesus kuoli ristillä ja hänet haudattiin. Kolmantena päivänä Jumala herätti Jeesuken kuolleista. Raamattu sanoo: “Kristus (eli Jeesus) kuoli meidän syntiemme vuoksi… hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä! (1. kirje korinttolaisille luku 15 jakeet 3-4) Jeesus elää tänäänkin! Kun Jeesus oli noussut kuollesta, Hän meni Taivaaseen, mutta on jokaisen Häneen uskovan kanssa Pyhän Henkensä kautta.

 

Uskomalla Jeesuksen sinä pelastut

Haluatko saada syntisi anteeksi ja elää Jumalan kanssa nyt ja kerran Taivaassa?

Jos uskot jo Jeesukseen, niin kaikki on hyvin; Jumala on kanssasi joka hetki. Kiitä siitä!
Mutta jos et vielä tunne Jeesusta, pyydä syntisi anteeksi ja usko Jeesukseen. Voit rukoilla sanoen vaikka näin: ”Rakas Jeesus, tiedän, että olen tehnyt syntiä. Anna minulle anteeksi ja pelasta minut, niin voin olla aina Jumalan kanssa. Ohjaa elämääni tästä eteenpäin. Aamen”

Kun uskot Jeesukseen, voit olla varma, että olet pelastettu ja syntisi on annettu anteeksi, sillä Jumala sanoo Raamatussa: “Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut”.  (Apostolien teot luku 16 jae 31) Jumalan sanat ovat aina totta.’Hän lupaa myös jokaiselle, joka uskoo Häneen: “Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää” (Kirje heprelaisille luku 13 jae 5) Hän ei hylkää sinuakaan!

 

Kun uskot Jeesukseen…

    • Voit rukoilla, eli puhua Jumalalle kaikista asioistasi milloin vain. Jumala tahtoo kuunnella sinua aina.
    • Jumala puhuu sinulle Sanansa, Raamatun, kautta. Lukemalla Raamattua opit tuntemaan paremmin Jumalaa ja Hän ohjaa sinua elämään elämääsi oikein.
    • Kun teet syntiä, tunnusta se Jeesukselle. “Jumala … antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Johanneksen kirje luku 1 jae 9)
    • Mene mukaan seurakunnan toimintaan, missä luetaan Raamattua ja rukoillaan yhdessä. Saat sieltä Jeesukseen uskovia kavereita ja voit jakaa elämääsi heidän kanssaan ja yhdessä kasvaa Jeesuksen tuntemisessa.

 

Tahdotko oppia lisää Raamatusta?

 – Katsele ja kuuntele raamattuopetusohjelmiamme

 katso Jeesuksesta kertova elokuva K7