Tärkeät asiat Raamatusta


Jumala rakastaa sinua

On olemassa kaikkivaltias Jumala, joka on pyhä ja puhdas. Hän loi koko maailman, missä elämme. Hän on luonut sinutkin ja rakastaa sinua! Hän haluaa olla kanssasi joka hetki tässä elämässä ja ikuisesti taivaassa, Jumalan luona. Jumalan kanssa sinun on parasta olla, koska sinut on luotu elämään yhteydessä Jumalaan.

 

Synti erottaa sinut Jumalasta

On kuitenkin yksi iso ongelma: sinä, minä ja me kaikki ihmiset olemme syntisiä ja siksi teemme luonnostamme monenlaista pahaa ja väärää eli syntiä. Kaikki synti on vastoin Jumalan tahtoa ja erottaa meidät Jumalasta. Raamattu sanoo: “Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta” (Kirje roomalaisille luku 3 jae 23) Eli jokainen ihminen tarvitsee saada syntinsä anteeksi.

 

Jeesus antaa synnit anteeksi

Koska Jumala rakastaa jokaista luomaansa ihmistä äärettömän paljon, Hän lähetti ainoan poikansa Jeesuksen tänne maailmaan. Jeesus syntyi, kasvoi ja eli ihmisenä täydellisen elämän, tekemättä yhtään syntiä, mutta Jumala rankaisi Jeesusta meidän syntiemme vuoksi. Jeesus naulittiin ristille ja hän kuoli. Jeesus myös haudattiin, mutta kolmantena päivänä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Raamattu sanoo: “Kristus (eli Jeesus) kuoli meidän syntiemme vuoksi… hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä! (1. kirje korinttolaisille luku 15 jakeet 3-4) Jeesus elää tänäänkin! Uskomalla Jeesukseen saa syntisi anteeksi. Kun Jeesus oli noussut kuolleista, Hän meni Taivaaseen, mutta on jokaisen Häneen uskovan kanssa Pyhän Henkensä kautta.

 

Uskomalla Jeesuksen sinä pelastut!

Haluatko sinä saada syntisi anteeksi ja elää Jumalan kanssa nyt ja kerran Taivaassa?

Jos tahdot, voit rukoillen sanoa Jeesukselle vaikka näin: ”Rakas Jeesus, tiedän, että olen tehnyt syntiä. Anna minulle anteeksi ja pelasta minut. Tahdon olla aina kanssasi. Aamen”

Kun uskot Jeesukseen, voit olla varma, että olet pelastettu ja syntisi on annettu anteeksi, sillä Jumala sanoo Raamatussa: “Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut”.  (Apostolien teot luku 16 jae 31) Jumalan sanat ovat aina totta. Hän lupa jokaiselle, joka uskoo Häneen:
“Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää” (Kirje heprelaisille luku 13 jae 5) Hän ei hylkää sinuakaan!

 

Jeesukseen uskovana:

    • Saat rukoilla, eli puhua Jumalalle kaikista asioistasi milloin vain. Jumala tahtoo kuunnella sinua aina.
    • Jumala puhuu sinulle Sanansa, Raamatun, kautta. Lukemalla Raamattua opit tuntemaan paremmin Jumalaa ja Hän ohjaa sinua elämään elämääsi Hänen tahtonsa ja suunnitelmiensa mukaisesti.
    • Kun olet tehnyt syntiä ja se painaa sinua, saat tunnustaa sen Jeesukselle, pyytää anteeksi; hän varmasti antaa. “Jumala … antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Johanneksen kirje luku 1 jae 9)
    • On tärkeää, että pääset mukaan myös seurakunnan toimintaan, missä luetaan Raamattua ja rukoillaan yhdessä. Saat sieltä Jeesukseen uskovia kavereita ja voit jakaa elämääsi heidän kanssaan ja yhdessä kasvaa Jeesuksen tuntemisessa.

 

Tahdotko oppia lisää Raamatusta?

 – Katsele ja kuuntele raamattuopetusohjelmiamme

 katso Jeesuksesta kertova elokuva K7